Farger,  Innredningsguide

Fargevalg for et mer livlig interiør

Kontraster i interiøret med komplementærfarger

Ønsker du et litt mer spennende interiør? Du syns det ser bra ut, men det er som om noe mangler. Kanskje har du endt opp med et litt flatt interiør. En av flere måter å skape litt liv i interiøret er å bruke komplementærfarger. Dette er farger som er på motsatt side av hverandre i Ittens fargesirkel, og som navnet tilsier vil komplementere hverandre.

Ittens fargesirkel – et supert verktøy for innredning og interiør

Eksempel på komplementærfarger kan være
Blå og oransje
Lilla og gul
Rød og grønn

Hvis du for eksempel har mye blått i interiøret ditt, så kan du tilsette litt oransje for et mer livlig resultat. Dette høres kanskje litt drastisk ut for mange. Men hvis du er noe sparsommelig, og sprer det godt utover i interiøret så skal det gå helt fint! I stuen kan du gjerne bruke puter, pledd, tepper, telysholdere, vaser, potter og andre ting, i komplementærfargen, for å gi litt spill i rommets fargepalett. Fargen behøver heller ikke nødvendigvis å være knall oransje. Ofte er det mer enn nok med en dusere nyanse av komplementærfargen. Men likevel, for et mest mulig helhetlig interiør – husk å bruke nok av kontrastfargen, så det ikke ser ut som det har forvillet seg en liten fargeflekk inn i rommet.

I dettte interiøret kan du se hvordan blåfargen på veggen står i sterk konstrast til putene og gulvteppet som er i blåfargens komplimentærfarge – oransj.

Med dette håper jeg du har blitt inspirert til å prøve ut nye farger hjemme hos deg selv. Trives du selv med fargerikt interiør? Selv har vi stort sett nøytrale farger på møblene hjemme. Men vi bruker gjerne forskjellige farger på for eksempel puter og pledd, potter og vaser, som vi bytter ut etter sesong.

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du ønsker å komme med innspill eller lurer på noe!

Gledelig innredning!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial