Inspirasjon,  Interiør

Hva med å begynne året med en skikkelig opprydning i hjemmet?

Har du skapene fulle av ting som du stuet bort for flere år siden? Er klesskapet ditt fullt av klær som du kanskje bare bruker halvparten av? Har du hauger med ting og tang som du flytter fra en plass til en annen, når du skal benytte deg av plassen, hvor tingene står i veien? Dette skjer når vi anskaffer oss nye eiendeler uten å kvitte oss med de tingene vi ikke har bruk for lenger.

Da er det på tide med en grundig opprydning! Tenk så deilig det hadde vært å slippe og lete etter sakene dine som har blitt stuet bort sammen med alt mulig rart som du aldri tenker på at du har i huset, eller i det hele tatt har bruk for.

Her er en liste for hvordan du kan gå frem for å få ryddet skikkelig opp i hjemmet ditt;

1. Ikke la ting som du ikke benytter deg av hver dag stå fremme.
Har du for eksempel brødrister, toaster, brødboks, kaffetrakter, kaffemaskin, blender, og så videre stående fremme på kjøkkenbenken til vanlig? Da risikerer du at du til stadighet flytter rundt på tingene når du har behov for arbeidsplass på kjøkkenbenken. Finn en fast plass til disse maskinene. Har du ikke plass til dem i skapene, så vurder om du trenger samtlige maskiner, og eventuelt om du trenger alt som du har i skapene på kjøkkenet. Bruker du dem kun et par ganger i året, så kunne det gjerne vært like greit å låne til seg en slik maskin når du har bruk for dem, så de ikke står og tar opp verdifull oppbevaringsplass til de tingene som du faktisk benytter deg av ofte.

2. Gi alle tingene dine en fast plass.
Hvis tingene dine har en fast plass slipper du å bruke til på å lete etter dem. I tillegg vil rydding ta betydelig kortere tid, enn hvis ikke tingene har en fast plass.

3. Vurder å kvitte deg med ting.
Har du ting og tang stuet bort i skuffer og skap, som du aldri tenker over at du har liggende? Vurder om dette er ting som du trenger, eller om det er ting som du har glede av. Dersom ingen av delene er tilfellet skal det være trygt å kvitte seg med

4. Sorter og samle sammen.
Hvis det er papirer du trenger, eller fotografier som du bryr deg om – samle dem sammen, og finn en fornuftig måte å oppbevare dem på. Sett bilder inn i fotoalbum, eller ram dem inn. Lag et system for viktige papirer, og rydd dem bort i f.eks. en eske.

5. Les boka Magisk oppgydding av Marie Kondo.
Dette skulle kanskje vært første steg, men denne boka inspirerer og vil hjelpe deg å gi slipp på ting og tang du har i hjemmet, som du ikke har bruk for. Det finnes også en serie på Netflix, hvor hun viser frem metodene sine.Gledelig opprydning!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial