Farger,  Innredningsguide

Innred med ton-i-ton for et fargeharmonisk interiør

Er du interessert i å skape et fargeharmonisk interiør hjemme hos deg selv? Har du prøvd å innrede med ton-i-ton-farger? Les videre for å finne ut om en ton-i-ton-fargepalett kan være riktig for deg og ditt hjem!

Hva er ton-i-ton

Når man skal innrede med ton-i-ton-farger så bruker vi i utgangspunktet en farge i forskjellige nyanser. I eksempelet under har jeg brukt innredning og veggfarger i en grønnfarge i forskjellige nyanser. Fra sofaens mørke grønnfarge til den ene veggenes farge i lysegrønn. Her er veggen til venstre i en mørkere og rikere grønnfarge enn veggen baksofaen, som gir litt spill i interiøret.

grønt interiør
Eksempel på ton-i-ton

Hvordan bruker vi ton-i-ton

Når vi innreder med én farge på denne måten kan vi ende opp med et vakkert og harmonisk interiør. For best resultat vil jeg anbefale å bruke hele fargens spekter, så ikke interiøret blir flatt – men at vi får mange forskjellige nyanser å glede oss over.

Tilfør kontraster

Alle interiører har godt av kontraster. Men spesielt med en fargepalett i ton-i-ton vil det fort kunne bli en utfordring å skape spennende kontraster.

Tekstur

Som nevnt vil det være en god idé å bruke sprikende nyanser av fargen du har valgt som utgangspunkt, men også å bruke forskjellige teksturer på innredningen i interiøret. Det vil bidra til å skape fine kontraster i rommet. For eksempel kan du bruke blanke og matte overflater, grove og fine tekstiler, små og store møbler, for å skapeet mer interessant interiør med «designerpreg» over seg.

Mønster

Vi kan også bruke mønster for å tilføre kontrast. Bruk gjerne innredning, som foreksempel et maleri eller gulvteppe, i forskjellige nyanser av grunnfargen du har valgt for interiøret ditt. Dette vil skape et fint og helhetlig interiør.

Komplementærfarger

En annen mulighetkan være å tilføre litt fargekontraster til ditt ton-i-ton-fargede interiør. For eksempel kan du bruke komplementærfargen til fargen du har som utgangspunkt i interiøret ditt.
I Illustrasjonen under har jeg brukt komplementærfargen til grønn som er rød. Her er det tilført enkelte innredningselementer i rødt i form av puter,pledd, potter og et par av rammene på veggen over sofaen. Ser du hvordan fargene komplementerer og fremhever hverandre?

grønt og rødt interiør
Eksempel på grønt ton-i-ton-palett med innslag av komplementærfargen rød

Klikk her for å lese mer om komplementærfarger.

Har du prøvd å innrede med ton-i-ton-farger hjemme før, eller er du interessert i å prøve?
Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har spørsmål eller har noe du vil dele om temaet!

Gledelig innredning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial